Külföld

Könnyítik a nemzetközi párok helyzetét

admin
admin

2010. 07. 12. 15:34

Jóváhagyták hétfőn az EU-országok kormányai az uniós tagállamok egy csoportjának - köztük Magyarországnak - az első úgynevezett megerősített együttműködését, amely a nemzetközi párok helyzetének könnyítésére, a jogbiztonság erősítésére irányul.

A 27 tagállami kormány ahhoz adott szabad utat a 14 ország számára, hogy közös szabályozás révén tegyék lehetővé a nemzetközi pároknak a jogválasztást válás esetére.

A nemzetközi párok – vagyis az eltérő uniós országok polgárai, illetve azonos állampolgárságú, de együtt vagy külön más uniós országban élő párok – elkerülhetik az érzelmileg megterhelő és költséges eljárásokat, ha előre eldönthetik, válás esetén melyik ország jogát kell alkalmazni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.