Nagyvilág

Hat civilt, öt katonát öltek meg Afganisztánban

Hat civilt öltek meg véletlenül az Afganisztánban harcoló NATO-erők katonái csütörtökön, és öt koalíciós katona esett el harcban Kelet- és Dél-Afganisztánban.

A nemzetközi biztonsági erők (ISAF) vezetése alig néhány nappal azután, hogy hat afgán katona haláláért is felelősséget vállalt, ma bejelentette, hogy csütörtökön 6 civilt öltek meg NATO katonák.

A szombaton kiadott szűkszavú közlemény szerint “az ISAF egyik alakulatának tüzérségi tüze hat civil halálát okozta és többeket megsebesített csütörtökön” a Kabultól délre lévő Paktia tartomány egyik körzetében.

Az északi Mazari-Sarifban ma több százan tüntettek az újabb civil áldozatok miatt a külföldi erők és Hamid Karzai elnök ellen, miután szerdára virradó éjjel amerikai katonák két civilt öltek meg a város határában.

A NATO mai közlése szerint öt koalíciós katona elesett, egy katonát lelőttek, egy másik attól halt meg, hogy pokolgép robbant az út mentén, amelyen utazott, egy harmadik pedig lázadók támadásában vesztette életét az ország keleti részében, míg ketten délen haltak meg, ugyancsak út mellett elhelyezett robbanószerkezet működésbe lépésétől. Az áldozatok nemzeti hovatartozását azonban nem fedték fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik