Nagyvilág

Verekedés tört ki a tajvani parlamentben (videó)

Verekedés tört ki a tajvani törvényhozásban, a kormánypárt és az ellenzék tagjai különböző tárgyakat vágtak egymáshoz, vízzel locsolták és rugdosták egymást.

A verekedés akkor tört ki, mikor a Peking és Tajpej között nemrégiben kötött gazdasági együttműködési keretmegállapodás ratifikációja került napirendre.

Két embert kórházba kellett szállítani azt követően, hogy percekkel az ülés kezdete után mintegy tucatnyi – a Demokratikus Haladó Párthoz (DPP) tartozó – ellenzéki és a kormányzó Kínai Nemzeti Párt (Kuomintang) ugyanennyi tagja összecsapott a törvényhozás emelvényén. Egyikük leesett.

A megállapodás kritikusai azt hirdetik, hogy az túlzott gazdasági befolyást engedne meg a Tajvani-szoros túloldalán működő vállalatoknak és üzletembereknek, s például az importvámokban nyújtott kedvezmények veszélyeztetnék a helyi kisvállalkozásokat. Kormánypárti vélekedés szerint a felvetések megalapozatlanok, az export- és beruházási lehetőségek bővülését elősegítő megállapodás egyértelműen Tajvan fellendülését szolgálja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik