Nagyvilág

Magyar eltűntek egy amerikai hajóbalesetben – videó

Uszályhajó ütközött a kétéltű városnéző vízibusznak. Két fiatalt még keresnek a vízimentők.

Mosonmagyaróvári diákok voltak a turistahajón! FRISS HÍREK ITT >>>

Uszályhajó ütközött egy városnézőket, köztük magyarokat szállító kétéltű vízibusznak szerdán az egyesült államokbeli Philadelphiában, 37 embert taszítva a fedélzetről a Delaware folyóba, s a vízbe esett városnézők közül két magyart nem találnak.

Az Associated Press hírügynökség szerint egy 16 éves lány, illetve egy 20 éves férfi után kutatnak a vízimentők.

A www.philly.com helyi hírportál beszámolója szerint a baleset után könnyebb sérülésekkel kórházba szállított turisták között is van három magyar gyermek.

Mint a híradásokból kiderült, a keleti parti metropolisban szárazföldi és vízi városnézést kínáló kétéltű jármű egy motorhiba okozta kisebb tűz miatt lerobbant és segítségre várt a Delaware folyón – helyi idő szerint szerdán kora délután -, amikor tíz perccel később beléjük futott egy salakot szállító motoros uszály, felborítva és összeroncsolva a vízibuszt. A jármű később el is süllyedt a Delaware folyó 15 méter mély vízében.

Az egyik amerikai utas szerint alig egy perccel a baleset előtt vették észre a közeledő uszályt, s mindössze 45 másodpercük volt, hogy a kétfős személyzet utasítására magukra kapják és gyerekeikre is feladják a mentőmellényeket.

Az Amerikai Vöröskereszt közlése szerint egy magyar egyházi csoport tagjai is utaztak az ütközéstől felborult hatkerekű vízibuszon.

A baleset után tíz embert kellett kórházba szállítani könnyebb sérülésekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik