Nagyvilág

Washington gyorsan lezárná a kémügyet

Az amerikai kormány kitoloncolásra vagy egyezségre játszik a New York Times szerint.

Az amerikai kormány a The New York Times értesülése szerint gyorsan le szeretné zárni a múlt héten kirobbant kémügyet; Washington ki akarja toloncolni a gyanú szerint Moszkvának dolgozó kémeket vagy olyan egyezségre törekszik, amely alapján azok visszatérhetnének Oroszországba.

Az általában jól értesült lap azt írta: az amerikai kormány egyeztetéseket kezdett az Egyesült Államokban letartóztatott 10 személy ügyvédeivel egy gyors és átfogó megoldásról.

Washington azt javasolja: az állítólagos kémek vallják bűnösnek magukat némely vádpontban, ami alapján később elhagyhatnák az Egyesült Államokat. A kormány a gyors eljárásokkal mindenesetre elkerülhetné az elhúzódó pereket.

A múlt héten őrizetbe vett személyek ellen az újság szerint az a vád, hogy egy külföldi kormány nem regisztrált ügynökei voltak az országban. Konkrétan kémkedés, titkos értesülések továbbítása nem szerepel a vádpontok között. Nyolcukat ezenkívül pénzmosásra való összeesküvéssel is vádolják, rájuk akár 25 évi börtönbüntetést is kiróhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik