Nagyvilág

Kalóztámadás Nigéria partjainál

Fegyveresek megtámadtak két teherhajót Nigéria partjainál, az olajban gazdag Niger-delta közelében. Egy embert megöltek, 12 külföldi tengerészt elraboltak.

A túszok között hét orosz, két német és egy-egy litván, lett és ukrán állampolgár van. Más haditengerészeti forrás szerint csak egy német zászló alatt hajózó teherhajót ért támadás, a legénység egyik – ukrán állampolgárságú – tagja megsebesült, 12 tengerészt túszul ejtettek.

A rendőrség is két hajó elleni támadásról számolt be, információi szerint a támadók egy tengerészt megöltek, és több “kelet-európai állampolgárságú” tengerészt túszul ejtettek.

A támadás pénteken történt Bonny város közelében. A hadsereg képviselői kapcsolatban állnak az emberrablókkal, és követelték a túszok azonnali szabadon bocsátását.

A Niger-deltában, amely az afrikai kontinens legnagyobb olaj- és gázipari központja, gyakoriak az emberrablások, évente több száz esetről érkezik jelentés. Az áldozatok többségét a váltságdíj kifizetése után sértetlenül szabadon engedik. A külföldi cégek alkalmazottjaik védelmére évente több millió dollárt kénytelenek költeni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik