Nagyvilág

Óceánból mentették a 16 éves lányt

Visszautasította a szüleit ért bírálatokat Abby Sunderland, az a 16 éves amerikai lány, aki egyedül akarta körbevitorlázni a Földet, de az Indiai-óceánon viharba került, és ki kellett menteni.

“Fájdalmas hallani és olvasni mindazokat a dolgokat, amelyeket a szüleim szemére vetnek” – mondta a tinédzser egy nyilvános megjelenés alkalmával.

“Tizenkétezer mérföldet tettem meg, átszeltem két óceánt, és megkerültem a Horn-fokot. Nem lenne szabad, hogy újra és újra kétségek támadjanak afelől, hogy elég idős vagyok-e. Az utamnak nem azért lett vége, mert hibát követtem el” – mondta.

Óceánból mentették a 16 éves lányt 1

Abby Sunderland hajójával, a Wild Eyeszal az Indiai-óceánon, a szárazföldtől háromezer kilométerre került ádáz viharba. A magasra csapó hullámokban eltört az árboc, végül egy francia halászhajó mentette ki a lányt a bajból.

Tervei szerint egyelőre nem indul újabb kalandra, legfeljebb pár év múlva vág neki ismét a tengernek. Élményeiről sem valóságshow-ban, sem pedig dokumentumfilmben nem akar beszámolni, ugyanakkor nem zárja ki, hogy könyvet ír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik