Nagyvilág

Kaczynski megkövette Komorowskit

Az elnökjelöltet bíróság kötelezte a nyilvános helyreigazításra.

A lengyel bíróság jogerős határozatban állapította meg, hogy Jaroslaw Kaczynski elnökjelölt valótlant állított és manipulált, azt mondván vetélytársáról Bronislaw Komorowskiról, hogy privatizálni akarja az egészségügyet.

Kaczynski a bíróság előtt a Polgári Platform (PO) korábbi programjára hivatkozott (amelyben az önkormányzatok átveszik az egészségügyi képviseleteket), valamint egy 2008-as rendeletre, amely a kórházakat magántársasággá alakítaná. Szerinte mindkettő a privatizációhoz vezet. Az elnökjelöltet helyreigazításra utasította a bíróság, melyet a helyi televíziók mutattak be, és amely így szólt: “Én, Jaroslaw Kaczynski, a Lengyel Köztársaság elnökjelöltje, a lublini választási gyűlésen azt az információt terjesztettem, hogy Bronislaw Komorowski az egészségügy privatizációját akarja. Az információ valótlan.”

Július 4-én lesz a lengyel elnökválasztás második fordulója, a két elnökjelöltre leadott szavazatok között alig 5 százaléknyi különbség volt. Kaczynski most lemaradását igyekszik behozni riválisa mögött, mely törekvésének a kötelező helyreállítás minden bizonnyal sokat ártott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik