Nagyvilág

“Gondolkodó műhelyt” hozna létre az esélyes német államfőjelölt

Christian Wulff a "legokosabb koponyákat" gyűjtené maga köré az ország problémáinak megoldására.

A konzervatív, illetve liberális kormánykoalíciós pártok jelöltje hangsúlyozta: olyan “gondolatgyárat” szeretne, amelyben a legilletékesebbek állandó eszmecserét folytatnának a legégetőbb kérdésekről, köztük a gazdasági, illetve pénzügyi válság megoldásáról, a demográfiai fejlődés gondjairól, a fiatal generáció segítéséről, továbbá a bevándorlók integrációjáról. Mindehhez szeretné megnyerni jelenlegi ellenlábasa, az ellenzéki szociáldemokrata párt és a Zöldek pártja által jelölt Joachim Gauck támogatását, illetve részvételét is – jelentette ki az 51 éves Christian Wulff, aki megválasztása esetén Németország eddigi legfiatalabb államfője lenne.

A május végén lemondott Horst Köhler utódját szerdán választja meg az erre a célra létrehozott külön testület, mely közgyűlésben a kormánypárti küldöttek többségben vannak, ezért a koalíció jelöltjének megválasztására – a lakosság körében népszerűbb Gauckkal szemben – igen nagy az esély.

Christian Wulff elmondta, hogy a javasolt “gondolkodó műhelybe” tudósokat, politikusokat, művészeket kíván meghívni. Azt várja, hogy ezek az “okos koponyák” ösztönzőket adjanak az ország fejlődéséhez, korszerűsítéséhez, a jövővel kapcsolatos elképzeléseihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik