Nagyvilág

Robbantásos merénylet egy boszniai rendőrségi épületnél

Nagy erejű robbanás rázta meg vasárnap kora reggel a közép-boszniai Bugojno rendőrségi épületét, egy rendőr meghalt, többen megsebesültek.

A detonációt egy gépkocsiba rejtett pokolgép okozta, amelyet az épület melletti parkolóban rejtettek el. A valamivel öt óra előtt bekövetkezett robbanás az FTV közszolgálati televíziós állomás híradása szerint jelentős károkat okozott a környékbeli épületekben is. A halálos áldozaton kívül egy rendőrnő súlyosan, öt kollégája könnyebben megsérült.

A rendőrök közvetlenül a robbanás után a parkolóban, menekülés közben elfogtak egy Haris Causevic nevű férfit, aki beismerte, hogy ő volt a merénylő. Indítékai egyelőre nem ismeretesek, mint ahogy az sem, hogy vannak-e tettestársai. Causevic büntetett előéletű, és azt is tudni róla, hogy két éve kirohanásokat intézett a muzulmán nacionalistának minősített (boszniai) Demokratikus Akciópárt Bugojnóba látogató elnöke ellen.

Az FTV szerint kihallgatás céljából őrizetbe vettek öt másik személyt is, akik vahabita radikális muzulmán szervezetekkel állnak kapcsolatban. Sadik Ahmetovic belbiztonsági miniszter kijelentette, hogy “egyértelműen terrorista cselekedetről” van szó, és közölte, hogy biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az egész országban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik