Nagyvilág

Elfogták az egyik leghírhedtebb drogbárót

Elfogták kedden Christopher Coke jamaikai drogbárót, aki miatt súlyos zavargások törtek ki a karibi szigetországban a múlt hónapban.

Egyelőre egymásnak ellentmondó hírek érkeztek Christopher Coke elfogásának körülményeiről. A helyi rendőrség szerint a keresztapát egy ellenőrzőpontnál fogták el Kingston külvárosában, ám a jamaicai sajtó úgy tudja, hogy feladta magát egy helyi pap kíséretében. Al Miller tiszteletes, evangélikus egyházi vezető a múlt hónapban közvetített Coke és a hatóságok között, és közreműködött Coke fivérének június elején történt elfogásában is.

Coke-ot várhatóan rövidesen kiadják az Egyesült Államoknak, ahol azzal vádolják, hogy ő vezeti a Shower Posse nevű bűnbandát, amely nemzetközi drog- és fegyvercsempészettel foglalkozik, és számos gyilkosságot követett el a karibi szigetországban és az Egyesült Államokban. Életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat, ha bűnösnek találják.

Hosszas huzavona után a jamaicai hatóságok a múlt hónapban döntöttek a drogbáró letartóztatásáról. Csakhogy amikor a rendőrök és a katonák elindultak érte, a helyi szegények támogatását élvező banda tagjai szembeszálltak velük Kingston egyik negyedében. A kormány rendkívüli állapotot hirdetett, majd egy héten át tartottak az összecsapások, amelyekben 73-an vesztették életüket, ám a helyi Robin Hood-nak nevezett Dudust nem tudták elfogni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik