Nagyvilág

Meg akartak ölni egy minisztert

Állítólag merényletet terveztek Ivica Dacic szerb belügyminiszter ellen hét végi boszniai látogatásán; a tárcavezető hétfőn igyekezett kisebbíteni az ügy jelentőségét, mondván, vannak kockázatok, amelyek együtt járnak munkájával.

Beszámolók szerint a szokásosnál feltűnően nagyobb biztonsági készültség mellett zajlott le Dacic vasárnapi látogatása Banja Lukában, a boszniai Szerb Köztársaság székhelyén. A Press című belgrádi lap azt írta, több mint száz rendőr ügyelt Dacic biztonságára, és egy rendőrségi helikopter is kísérte a miniszteri gépkocsioszlopot.

A tárcavezető hétfőn újságírói kérdésre elismerte, hogy a rendőrség tudomására jutott bizonyos “műveleti értesülések” miatt valóban szigorúbb biztonsági intézkedéseket foganatosítottak vasárnap Banja Lukában, de hozzátette, szerinte az ügynek túlzottan nagy figyelmet szentel a sajtó. “Bizonyos kockázatokkal együtt jár mindannyiunk munkája” – mondta.

A Press azt írta hétfőn rendőrségi forrásokra hivatkozva, hogy a délszláv alvilág egyik hírhedt figurájának, a kokaincsempész-hálózat működtetésének gyanújával nemzetközi körözés alatt álló Darko Saricnak két korábbi “üzlettársa” Dacic megölését tervezte, s a merényletet a miniszter vasárnapi boszniai látogatására időzítették volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik