Nagyvilág

Rakétatámadás Afganisztánban

Pokolgéprobbanásokban és egy tálib rakétatámadásban meghalt három gyerek, további 23 ember pedig megsebesült vasárnap Afganisztánban.

Az ország déli részén elterülő Hilmend tartomány fővárosában, Laskargáhban robbant fel két pokolgép. Először egy bank előtt, majd egy iskola mellett. Az első robbanásban meghalt egy kiskorú lány, és megsebesült 14 másik ember. Néhány perccel később robbant a másik szerkezet, és ez öt ember sebesülését okozta – köztük egy katonáét – közölte a hilmendi kormányzó szóvivője.

Az ország keleti részén lévő Nangarhar tartományban a tálibok egyik rakétája csapódott be egy lakóházban, és két gyerek, valamint négy felnőtt halálát okozta – közölte az afgán belügyminisztérium, amely szerint a lázadók célpontja valószínűleg egy repülőtér volt.

A nangarhari kormányzó beszámolt arról, hogy szombaton összecsapások voltak a tartományban lázadók és az afgán hadsereg között. A mintegy félórás küzdelemben meghalt tíz lázadó, további nyolc pedig megsebesült. Egy rendőr is meghalt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik