Nagyvilág

Lezuhant egy katonai helikopter Mexikóban

Lezuhant egy katonai helikopter Észak-Mexikóban, a balesetben 11-en meghaltak - közölte szombaton a mexikói védelmi minisztérium.

A tárca közleménye szerint a hadsereg Bell 412-es típusú helikoptere helyi idő szerint szombatra virradóra zuhant le az északi Durango államban. Az előzetes vizsgálatok szerint a baleset idején rossz volt az időjárás, és ez okozhatta a tragédiát.

Az áldozatok között van négy tiszt, egy tiszthelyettes és hat katona. Mindnyájan a kábítószer-kereskedelem letörésére kivezényelt alakulatnak voltak a tagjai.

Felipe Calderón mexikói elnök hatalomra kerülése után, 2006 decemberében könyörtelen háborút hirdetett a drogkartellek ellen. Több mint 50 ezer katona segíti a rendőröket a bűnözők elleni harcban. Calderón hatalomra kerülés óta 23 ezer ember vesztette életét a drogkereskedők és katonaság, illetve a rendőrség közti összecsapásokban.

Szombaton három ismeretlen fegyveres megtámadta és megölte az észak-mexikói Guadalupe város polgármesterét, Manuel Lara Rodriguezt. A gyilkosság két héttel a térségben tartandó helyhatósági választás előtt történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik