Külföld

Szakálltilalmat rendeltek el Japánban

admin
admin

2010. 06. 19. 06:45

Megtiltotta alkalmazottainak egy japán város, hogy szakállt növesszenek. A nem mindennapos intézkedést energiatakarékossági okokkal magyarázták.

A szigetország északkeleti részén fekvő Iszeszaki városatyái “szőröznek” közalkalmazottaikkal, akik közül – az önkormányzat szóvivője szerint – senki sem panaszkodott a rendelet ellen. Egy emberjogi ügyvéd mégis harcot indított az arcszőrzet lehetőségéért, hangoztatván, hogy a tilalom sérti a személyi szabadságot.

Hogy miként függ össze az energiatakarékossággal a szakálltalanság, arra nem tért ki a rendelkezésről hírt adó brit Metro újság, csak a szóvivőt idézte, aki azt mondta: “A tilalom a munkahelyi +hűs ügymenet+ kampány része”.
A japán kormány a légkondicionálás mérséklése végett felkérte a közalkalmazottakat, hogy nyáron mellőzzék a zakó és a nyakkendő viseletét.

Hogy a szakáll mennyire melegít valakit, és az illető emiatt mennyivel állítja feljebb a légkondicionálást, arra nem tért ki a brit lap, és arra sem, hogy, ha a villanyborotválkozást is beleszámítjuk, akkor van-e egyáltalán energiamegtakarítás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.