Nagyvilág

Megházasodott Viktória hercegnő

Kimondta a boldogító igent szombaton a svéd koronahercegnő, Viktória és hitvese, egykori fitneszedzője, Daniel Wresling, immár Västergötland hercege.

A trónörökös svéd divattervező, Pär Engsheden alkotta krémszínű mennyasszonyi ruhában, ötméteres uszállyal, kezében svédországi nyári virágokból kötött fehér bokrétával, fején diadémmal jelent meg. Ez ugyanaz volt, mint amit 34 évvel ezelőtt, ugyanezen a napon édesanyja, Szilvia királyné XVI. Károly Gusztáv királlyal kötött esküvőjén viselt a stockholmi dómban.

Az 1200 meghívott között ott volt Beatrix holland és II. Margit dán királynő, Albert belga király és Paola királyné, Abdullah jordániai király és Rania királyné, Fülöp spanyol trónörökös, Naruhito japán trónörökös és hitvese, Maszako hercegnő.

Az esküvő után a hercegi pár a főváros központjába ment (az út egy részét egy feldíszített bárkán téve meg a festői fekvésű stockholmi öbölben), s útközben ünneplők százezrei üdvözölték őket. A királyi palotában költik majd el az esküvői vacsorát.

A világ három legnagyobb hírügynöksége, az Associated Press, az Agence France Presse és a Reuters bojkottálta az esküvőt a videoközvetítések korlátozása miatt: emiatt ezek a hírügynökségek szombaton egyáltalán nem tudósítottak az eseményekről. A szertartásra kizárólag az SVT svéd televízió kapott bebocsátást, és szigorúan korlátozták a videofelvételek Svédországon kívüli terjesztését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik