Nagyvilág

A nyitható hídra felálló nemi szervet festettek Szentpéterváron

A Guinness Rekordok Könyvébe illő, 60 méteres nemi szervet rajzoltak ismeretlenek Szentpéterváron az éjszaka felnyíló hidak egyikének a felére, így a nemi szerv a híd felnyitásakor feláll. Mindez közvetlenül a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) helyi épületével szemben található, ahol 14. Nemzetközi Gazdasági Fórumra gyülekezik az orosz politikai és gazdasági vezetés, valamint számos magas rangú külföldi vendég.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap csütörtöki beszámolója szerint már két napja attrakciójává vált a rajz, ott fényképeszkedik mindenki. Alekszandr Minykin, a cikk ismert szerzője szerint eddig is rajzoltak hasonló ábrákat mindenféle huligánok a falakra, később a liftekbe, de azok kicsik voltak, és soha nem mozdultak. Emellett az alkotás több fontos tanulsággal szolgál: egyrészt nem marad fenn örökre, szemben a tervek szerint felépítendő, 400 méter magas Gazprom-toronnyal, másrészt értésre adja, hogy ha nem engedélyezik a tüntetéseket a városban, akkor is marad lehetőség a tiltakozásra.

A tetteseket meg lehet találni és felelősségre lehet vonni, de jobb lenne, ha a hivatalnokok felbérelnék a tehetséges ifjakat a politikai élet felélénkítésére. Az ötlet ugyanis remek, s vagy 600 forint árú festékkel néhány másodperc alatt felbecsülhetetlen értékű, és az emberek emlékezetében sokáig megmaradó eredményt produkáltak – írta Minykin.

Az illetékesek fáradságot nem kímélve dolgoznak a rajz eltávolításán, de nehéz elképzelni, hogyan lehetne az aszfaltról eltüntetni a festéket, amíg az magától, illetve az autóforgalomtól le nem kopik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik