Nagyvilág

Ahmadinezsád: Obama beavatkozik az iráni belügyekbe

Az iráni elnök azzal vádolta meg Barack Obamát, hogy beavatkozik az iráni belügyekbe, s hogy az amerikai elnök a legerőszakosabb diktatúra élén áll.

Mahmud Ahmadinezsád a közép-iráni Sahrekord városában tartott nagygyűlésen azért vádolta meg Obamát a belügyekbe való beavatkozással, mert az amerikai elnök június 10-én – a tavalyi vitatott kimenetelű iráni elnökválasztás első évfordulója előtt – üzenetben kérte a világ közösségét, hogy támogassa azokat az irániakat, akik a szabadságért harcolnak.

A televízió által közvetített beszédben az iráni elnök azt a véleményét hangoztatta, hogy az amerikai népet a világ legerőszakosabb diktatúrájával sújtják. Szerinte az amerikaiaknak nem szabad véleményt nyilvánítaniuk, nem szabad tüntetniük, és sokan közülük szegénységben élnek.

Ezt követően Ahmadinezsád szavait közvetlenül Obamához intézte, mondván: “Na de elnök úr, ha ön más nemzetekért aggódik, előbb talán saját népére kellene gondolnia.” Az iráni nép követeli, hogy az amerikai nemzetet szabadítsák meg elnyomó, nem demokratikus kormányzatától – fűzte hozzá Ahmadinezsád.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik