Nagyvilág

Nemzetközi bűnbandát fogtak el

Tizenkét országban - köztük Magyarországon - 178 embert állítottak elő a rendőrök azzal a gyanúval, hogy részét képezték egy bűnbandának.

A szervezet jelentős részben Spanyolországban működött. Az intézkedést a francia, az olasz, a német, az ír, a görög, a román, az ausztrál, a svéd, a görög, a finn, a magyar és az egyesült államokbeli hatóságok hajtották végre.

A Madridban kedden kiadott közlemény szerint a kétéves nyomozás egy hitelkártyacsalással, rablással, zsarolással, nőfuttatással és pénzmosással foglalkozó banda tagjaira terelte a gyanút, amely vagy 20 millió dollárt halmozott fel illegális tevékenységeivel.

A rendőrök első lépésben Valenciában lepleztek le olyan csalókat, akik hamisított bankkártyák segítségével vásároltak, és pénzt vettek ki automatákból. A hatóságok ezt követően tovább göngyölítve az ügyet rátaláltak a hamisítással foglalkozó spanyol szervezet más országokban működő alcsoportjaira, amelyeknek vezetői kapcsolatban álltak az anyaszervezettel.

A rendőrség összesen 84 rajtaütést hajtott végre, amelyek során 11, hitelkártyák hamísításához berendezett laboratóriumot találtak.

A letartóztatottak közül 76-an tevékenykedtek Spanyolországban. A magyar alszervezetnek 4 tagját vette őrizetbe a rendőrség.

Németországban a hatóságok 16 embert állítottak elő, közöttük azt a személyt is, akit az európai bankkártya-hamisítási berendezések egyik legfontosabb szakértőjének tartanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik