Nagyvilág

Képviselői irodát nyitott Marosvásárhelyen Szegedi Csanád

A jobbikos EP-képviselő marosvásárhelyi jelenlétének nem mindenki örül.

Szegedi Csanád elmondta: fel szeretnék vállalni az erdélyi magyarság ügyét, az autonómia megvalósítását, a magyar nyelv használatának kiterjesztését egész Erdély területére. Hozzátette, nemcsak a magyarokat, hanem a románokat is szívesen segíti problémájuk orvoslásában, ha felkeresik.

Az EP-képviselő bírálta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben bejutott három romániai EP-képviselőjét, akik szerinte “soha nem beszélnek az autonómiáról, minden egyébbel kapcsolatosan hallatják a hangjukat, csak saját választóikért nem”.

Borbély László, az RMDSZ ügyvezető alelnöke szerint elsősorban a Jobbik vezetőinek kellene feltenniük maguknak a kérdést, miként folytathatnak egyszerre kisebbségvédő és kisebbségellenes politikát, és rámutatott: nem védelmezheti Romániában a kisebbség érdekeit a Jobbik, ha Magyarországon kisebbségellenes politikát folytat.

Az Új Magyar Szó szerint Marosvásárhely magyar polgárainak egy része határozottan elutasítja Szegedi Csanád jelenlétét a városban. Aláírásgyűjtés is indult a helyi értelmiségiek körében a jobbikos politikus irodanyitása ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik