Nagyvilág

Terrorcselekmények Oroszország észak-kaukázusi térségében

Ismeretlen fegyveresek több merényletet hajtottak végre pénteken Oroszország észak-kaukázusi térségében; legkevesebb négy ember meghalt.

Az ingusföldi Malgobek településen előbb egy raktárt robbantottak fel, majd miután a rendőrök megérkeztek a helyszínre újabb robbanószerkezet lépett működésbe. Ugyancsak Malgobekben agyonlőttek egy utcai árusítóhelyen dolgozó eladónőt.

A szomszédos Dagesztánban egy vallási vezetővel végeztek a Kaszpi-tenger partján lévő köztársaság közigazgatási székhelye, Mahacskala közelében egy mecsetnél a pénteki ima után.

A Mahacskalától 167 kilométerre délkeletre lévő Magaramkentben egy autóját vezető közigazgatási elöljárót lőttek le ismeretlen tettesek.

Az észak-kaukázusi területeken szinte már mindennapossá váltak a terrorcselekmények. A térségben tevékeny szélsőséges csoportok célja egy iszlám törvénykezésen alapuló állam létrehozása.

Merényleteik kivitelezési módszerei tartozik, hogy robbantanak egy helyen, majd miután a helyszínre segítőkész emberek, rendőrök és mentők érkeztek, újabb pokolgépet hoznak működésbe.

Az iszlamista erők elődleges célpontjai között vannak az utcai árusítóbódék szeszes italokat forgalmazó eladói is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik