Nagyvilág

Slota megmutatja, hol a magyar határ

Trianon-emlékművet állít fel Révkomáromban, a szlovák-magyar határon a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) a szerződés aláírásának 90. évfordulója alkalmával.

“Megmutatjuk a magyaroknak, hogy hol az államhatár” – jelentette ki Ján Slota, a párt elnöke keddi pozsonyi sajtóértekezletén.

Leszögezte: az SNS akciójával demonstrálni akarja, hogy Révkomárom szlovák város. Ugyanakkor a helyi “magyar önkormányzatnak, amely nem a szlovák állam érdekeit védi”, meg akarja mutatni, hogy “nem ők fogják megmondani, milyen emlékművek állhatnak a városban”.

Slota bejelentette, hogy a párt Szlovákia különböző vidékeit is meg kívánja jelölni “Trianon-emléktáblákkal”. Részleteket a tervekről nem mondott, s nem válaszolt arra sem, hogy rendelkeznek-e az emlékművek, táblák elhelyezéséhez szükséges.

Trianon-emlékmű felavatására készül a Fidesz is: a magyar kormánypárt június 5-én Csepelen, a Jézus Szíve katolikus templom kertjében tartja a szoboravatási ceremóniát. Az eseményen részt vesz majd Tőkés László EP-képviselő, Németh Zsolt országgyűlési képviselő, illetve Tarlós István országgyűlési képviselő is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik