Nagyvilág

Robbanás a kaukázusi kultúrháznál

Négy ember meghalt, hatan pedig megsebesültek, amikor robbanás történt szerdán a dél-oroszországi Sztavropolban egy kultúrház közelében - közölte az orosz belügyminisztérium sajtóosztálya.

A rendvédelmi szervek nem zárták ki, hogy terrorcselekmény történt.

A robbantás ügyében több rendbeli emberölés és robbanószerrel való visszaélés vádjával eljárást indítottak – jelentette be Vlagyimir Markin, az orosz legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság szóvivője.

Markin elmondta: a robbanószerkezet negyedórával egy kaukázusi táncegyüttes előadása előtt lépett működésbe
Az orosz belügyminisztérium adatai szerint a robbanásban négy ember vesztette életét, a sebesültek pontos számának megállapítása még folyamatban van. A belügyi tárca adatai szerint hatan sebesültek meg, míg a megyei ügyészség mellett működő nyomozati bizottság úgy tudja, hogy 18 a sebesültek száma, őket kórházban ápolják. A sebesültek között egy kislány is van.

A robbanószerkezetet egy szomszédos épület tetőzetére erősítették fel. A pokolgép annál a teremnél robbant, ahol a kaukázusi táncegyüttes lépett volna fel.

Sztavropol orosz város 350 kilométernyire északra fekszik Csecsenföld fővárosától, Groznijtól. Csecsenföldön, valamint a szomszédos Ingusföldön és Dagesztánban az utóbbi időben megnőtt az iszlamisták által elkövetett erőszakos cselekmények száma.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik