Nagyvilág

NATO-konvoj mellett robbantott az öngyilkos merénylő

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát kedden az afgán fővárosban, a támadás célpontja feltehetően egy NATO-járműoszlop volt.

A merénylő gépkocsiban ülve robbantotta fel magát, amikor elhaladt mellette a NATO vezette nemzetközi biztonsági erő (ISAF) gépkocsikonvoja. A robbanás az afgán energiaügyi és vízgazdálkodási minisztérium épületénél történt, de a környéken más kormányzati épületek is vannak.

Az áldozatok számát illetően ellentmondók a hírek. Egy rendőrségi illetékes három halottról beszélt, míg az afgán hadsereg egészségügyi szolgálatának vezetője azt mondta, hogy több mint húsz civil halt meg a robbantásban.

Hírügynökségi jelentések többnyire öt NATO-katona haláláról írnak, de egy magas rangú afgán rendőrtiszt szerint ennél is több, hét katona – öt amerikai és két kanadai – vesztette életét az öngyilkos merényletben.

Az idén megszaporodtak a merényletek Kabulban, s ez a biztonság fokozására kényszerítette a rendőrséget. A legutóbbi nagy támadás Kabulban február 26-án történt: öngyilkos merénylők két kisebb szállodában robbantották fel magukat, kioltva legalább 16 ember, közöttük hat indiai állampolgár életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik