Nagyvilág

Vaklárma volt a bombapara New Yorkban

Nem találtak veszélyes anyagot abban a gyanús gépkocsiban, amelyet megvizsgált a New York-i rendőrség csütörtök éjjel és péntek hajnalban a Union Square közelében.

A gépkocsi Manhattan déli részén, a Con Edison áramszolgáltató székháza előtt parkolt. A rendőrség elmondta, hogy két gázpalackot láttak a jármű hátsó ülésén. A körzetet lezárták, több épülettömböt kiürítettek, a helyszínen tűzszerészek vizsgálódtak. Miután az autó tulajdonosa előkerült, a rendőrök megállapították, hogy nincs veszélyhelyzet – mondta egy rendőrségi szóvivő. A környező utcákat ismét megnyitották.

A városban riadókészültség van azóta, hogy május elsején a Times Square-en egy terepjáróban pokolgépet találtak, amely szerencsére nem lépett működésbe. Az eset után két nappal elfogtak egy pakisztáni származású amerikai állampolgárt, a 30 éves Faisal Shahzadot, majd vádat emeltek ellene terrorista tevékenység és tömegpusztító fegyver használata miatt. Csütörtökön további három személyt vettek őrizetbe ezzel az üggyel kapcsolatban New Yorkban, Bostonban és Philadelphiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik