Nagyvilág

Kínai óvodai mészárlás: újabb áldozatok

Hét gyermeket és két felnőttet ölt meg konyhai bárddal, és közel tucatnyi embert megsebesített szerdán egy ámokfutó, majd végzett magával

Az eset reggel 8 óra körül történt Lincsang falu óvodájában, amikor a 48 éves, falubeli Vu Huan-ming összekaszabolt hét gyereket és az óvoda tulajdonosát, aki egyben a gyermekekkel is foglalkozott. Mind a nyolcan meghaltak. A tulajdonos édesanyját ugyancsak támadás érte, később a kórházban ő is belehalt sérüléseibe. Erről a tartományi katasztrófaelhárítók adtak ki közleményt.

Az áldozatok között öt kisfiú és két kislány van. Tizenegy további gyerek megsérült, közülük kettő súlyosan, valamennyien kórházban vannak. Vu a közlemény szerint az óvodából hazament, és otthonában öngyilkosságot követett el. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen.

Kínában két hónapon belül ez volt az ötödik olyan támadás, amelyet gyermekek ellen követtek el. A kínai politikai vezetés a legfelsőbb szinten foglalkozott a jelenséggel, és a hatóságok intézkedéseket hoztak az egész országban az oktatási intézmények biztonságának megszigorítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik