Nagyvilág

Beletörődnek a görögök a megszorításokba

A görög kormány az EU-IMF-segítség feltételeinek enyhülésében reménykedik, a görög közvélemény pedig lassan tudomásul veszi, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat.

“Ha a program működik, és gyorsabban sikerül csökkenteni az államháztartási hiányt, mint ahogy megkövetelik tőlünk, akkor visszatérhetünk a tárgyalóasztalhoz, és megmenthetünk egyes dolgokat. Nem annyira a közvetett adók oldalán, de esetleg javítani lehet valamit a jövedelmeken”, ekképp idézte vasárnap Jeórjiosz Papakonsztantinu pénzügyminisztert a To Vima című athéni napilap.

Az újság közölte a legújabb közvélemény-kutatási adatokat, amelyek szerint a megkérdezetteknek az 55,2 százaléka elfogadja a takarékossági intézkedéseket, 56,3 százaléka a fizetéscsökkentést választja, ha az alternatíva a nemzeti csőd, és 71,3 százaléka óhajtja, hogy a politikai pártok működjenek együtt a válság leküzdésében.

A megkérdezetteknek még az 53,2 százaléka vélte úgy, hogy az elégedetlenségnek utcai tüntetésekkel is hangot kell adni, de 63,5 százaléka tudja, hogy a tüntetések nem fogják megakadályozni a programot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik