Nagyvilág

Homoszexualitása miatt tiltották ki Elton Johnt egy fesztiválról

Elton Johnnak az egyik legrangosabb marokkói fesztiválról való kitiltását követeli az Igazság és Fejlődés Pártja (PJD) iszlámista párt, mert szerinte a közismerten meleg brit énekes fellépése "terjesztené a homoszexualitást" az arab országban.

“Sajnos Elton John nagyon híres arról, hogy homoszexuális, és feltételezhető, hogy ittléte bizonyos mértékben bátorítaná a homoszexualitást” – jelentette ki Musztafa Ramíd, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője. Ramíd szerint nem helyénvaló, hogy meghívták az énekest, aki “nem kívánatos” vendég Marokkóban.

A másságát nyíltan vállaló világsztár a május 21. és 29. között Rabatban tartandó Mavázin nemzetközi világzenei fesztiválon lép(ne) fel, olyan énekesek társaságában, mint Julio Iglesias, Mika, BB King és Carlos Santana. A PJD frakciója kérelmet nyújtott be a parlament alsóházában, követelve, hogy tiltsák meg az énekes részvételét a fesztiválon.

“Nem magával az énekessel van a gond, hanem azzal az imázzsal, ami a társadalomban kialakult róla” – mondta Lahszen Daúdi, a PJD parlamenti képviselője és egyik vezetője.

Egyiptomban hasonló okokból hiúsult meg egy koncert, amelyet egy magánszemély megrendelésére tartott volna a szupersztár május 18-án. Az Egyiptomi Zeneművészek Szövetsége – amely vétójoggal rendelkezik a külföldi előadók egyiptomi fellépését illetően – arra hivatkoza tagadta meg hozzájárulását, hogy Elton John úgymond betiltatná az egyházakat, melegnek nevezte Eissza prófétát (Jézust) és pártolja a szexuális szabadságot a Közel-Keleten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik