Nagyvilág

Gyanúba került Sean Connery

Ingatlanspekuláció gyanúja miatt május végére kihallgatásra rendelték be Sean Conneryt a spanyol hatóságok - közölte pénteken az El Mundo napilap.

A 79 éves skót színésznek, feleségének, Micheline Roquebrune-nek és a Daz-Bastien&Truan ügyvédi iroda több munkatársának tanúvallomást kell tennie annak tisztázása érdekében, hogy milyen körülmények között cserélt gazdát Connery marbellai, Villa Malibu nevű ingatlana. Összesen 28 személyt hallgatnak majd ki. A Sur című andalúziai lap szerint köztük lesz Marbella volt polgármestere, Julian Munoz is. Az üggyel kapcsolatban szerdán egy madridi és egy marbellai ügyvédi irodát átkutatott a rendőrség.

A San Pedro Alcantara és Puerto Banus között található luxusnyaraló, amelyben Connery két évtizeden át töltötte a nyarait, egy tengerparti főépületből, három vendégházból, kertből és medencéből állt. Az egykori 007-es ügynök 1998-ban 9 millió euróért vált meg az ingatlantól. A tulajdonoscsere után engedély nélkül egy háromemeletes, 70 luxusapartmanból álló komplexumot húztak fel a telken, amivel vélhetően megsértették az építési előírásokat. A lakások darabját 1,4 és 2,2 millió euró közötti áron adják.

A színészt 2009 márciusában Genfben is beidézték a bíróságra, hogy tisztázza magát a feltételezett tiltott gyémántkereskedelem vádja alól, s vallomást kellett tennie a Francia Riviérán lebonyolított ingatlanügyleteivel kapcsolatban is – emlékeztetett az El País.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik