Nagyvilág

Törölték a Malév dublini járatát

Írország egyelőre nem korlátozta az átrepüléseket.

Az ír légtér zárlata miatt törölték a Malév Dublinból délben érkező járatát – közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője. Az este Dublinba induló Malév járat indításáról várhatóan délben döntenek.
Szilágyi Károly, a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője azt mondta: jelenleg más járatot nem érint a légtérzár.

Emelkedik a vulkáni hamu légköri koncentrációja, ezért részben lezárják Nagy-Britannia és Észak-Írország légterét – közölte előzőleg a brit polgári repülési hatóság. Repülési tilalmat rendeltek el Skócia egyes részei felett, és a greenwichi idő szerint reggel hattól zárva lesz Észak-Írország légtere is.

Az már korábban eldőlt, hogy Írországban ma hat órára leáll a légi közlekedés az izlandi vulkán hamufelhője okozta veszély miatt. Írország olyan területen van, ahol a hamukoncentráció felülmúlja a repülőgéphajtóművek gyártói által elfogadhatónak mondott értéket.

Az intézkedés csak az Írországból induló és oda érkező repülőgépeket illeti, az ország légterén átrepülhetnek a Nagy-Britanniából és Európából érkező gépek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik