Nagyvilág

Megnyílt a sanghaji expó

Birtokukba vették szombaton a látogatók a sanghaji expót.

Az első napon százezrek járták a parkot és a pavilonokat, állták a sort a tűző napon és élvezték, hogy kitárul a világ előttük.

A kritikus pontokon, a világkiállítás és a pavilonok bejáratainál, a pihenőhelyeken és a buszokon és ebédidőben az étkező helyeken érződik igazán a hatalmas tömeg jelenléte, de a parkban könnyű a közlekedés és a séta.

A pavilonokhoz kapcsolódó nemzeti kulturális rendezvényeket, zenés előadásokat, koncerteket mindenütt nagy érdeklődés kíséri, a legkülönbözőbb technikai bemutatók rendkívül népszerűek.

A magyar pavilonnál korosztályra tekintet nélkül szívesen érdeklődnek az emberek a gömböc iránt és láthatóan jól érzik magukat a világító végű, mozgó faszerkezet rúdjai között. Körbejárják a pavilon középpontjában álló 2,2 méter magas és 2,3 méter széles gömböcöt, a magyar világtalálmányt és a gömböc-simogatónál kipróbálják a különböző anyagokból külön erre a célra készült eltérő méretű darabokat. Simogatják, lökdösik, próbálgatják és próbálják megérteni.

A magyar pavilont ma felkereste Kusai Sándor, Magyarország pekingi nagykövete is, aki a helyszínen elmondta: elsődleges eredménynek azt tekinti, hogy a közönséget tapasztalhatóan lekötik a látottak, s a magyar kreativitás, az innovatív gondolkodás közvetítésével megnyerő képet nyújtunk a – túlnyomó többségében kínai – látogató számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik