Nagyvilág

Kína a palesztinok mellett áll

Hu Csin-tao kínai államelnök Sanghajban, a nemzetközi kiállítási központban támogatásáról biztosította a palesztin népet, amikor fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt.

“Kína fenntartja a palesztin nép törekvéseinek határozott támogatását törvényes jogaik visszaállítására, az önálló állam létrehozására” – hangoztatta Hu a találkozón, továbbá miután a Kína és Palesztina közötti kapcsolaterősítés elmélyítéséről beszélt, az ország lehetőségeihez mért gazdasági segélyt ajánlott fel.

A kínai elnök szerint a palesztin-izraeli kérdés rendezésének a békés tárgyalások folytatása az egyetlen útja, és azok alapjaként a vonatkozó ENSZ-határozatokat, a “földet békéért” elvet, az “útiterv” béketervet, és az “arab békekezdeményezést” említette.

A kínai nép folytatni fogja a békefolyamat elősegítését a Közel-Keleten és egy átfogó, igazságos és tartós béke megteremtésére törekszik – húzta alá Hu, aki ez alkalommal az együttműködés új területeinek kutatását, a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok bővítését szorgalmazta.
Abbász hivatalos látogatáson tartózkodik Kínában és pénteken este részt vett az expó hivatalos megnyitóünnepségén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik