Nagyvilág

Lincselés Libanonban

Michel Szulejman államfő kijelentette, hogy ez a vandál tett rossz fényt vet Libanonra.

A rendőrség a bizonyítékok alapján egyértelműen egy 38 éves egyiptomi férfit, bizonyos Mohammad Moszlemet gyanúsította egy idős házaspár és két unokájuk meggyilkolásával.

Korábban az egyiptomi férfi a Bejrúttól 25 kilométerre fekvő Ketermaja településen megerőszakolt egy 13 éves kislányt, ám a libanoni törvények értelmében megszüntetik az eljárást az elkövető ellen, ha feleségül veszi az áldozatát. Moszlem arra kérte a 75 éves Juszef Abu Merhit, hogy járjon közbe érdekében a kislány családjánál. Az idős férfi azonban nemet mondott, akkor az egyiptomi erőszakoskodó dühében megkéselte az egész családot .

A rendőrök csütörtökön elfogták és a helyszínre szállították Moszlemet, az eset rekonstruáljása céljából, a helybeliek azonban kirángatták a rendőrségi autóból, ütötték, verték, késekkel halálra szurkálták, majd felakasztották a vérző tetemet egy villanypóznára. Közel félóráig állt közszemlén a holttest, miközben a bámészkodók hada mobiltelefonokkal fotókat készített.

“A barbárság kora” – szalagcímmel jelent meg a francia nyelvű L’Orient-Le Jour című napilap. Az al-Ahbár című újság szerint ilyen példátlan és barbár cselekedetet csak olyan országokban lehet elkövetni, ahol a dzsungel törvényei uralkodnak.

Az, hogy valóban Moszlem volt a gyilkos, csak pénteken bizonyosodott be, ugyanis a DNS-tesztek eredménye ekkorra lett meg. Ibrahím Nazzsár igazságügyi miniszter közölte, hogy már legalább tíz embert azonosítottak azok közül, akik részt vettek “ebben a szörnyű bűncselekményben”. Egyúttal fegyelmi eljárást indítottak a gyanúsítottat kísérő rendőrök ellen, mert “rosszul mérték fel a helyzetet”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik