Nagyvilág

Korlátoltnak nevezte egyik választóját a brit kormányfő

Korlátoltnak nevezte szerdai vidéki kampánykörútja során a brit kormányfő pártja egyik elkötelezett választóját, aki a kelet-európai bevándorlók nagy számát kifogásolta.

Brown az észak-angliai Manchester egyik elővárosában, Rochdale-ben járt, amikor egy asszony kiabálni kezdett felé. A kormányfő stábja odavitte Brownhoz a 66 esztendős Gillian Duffyt, aki személyesen is kifejtette panaszait arról, hogy a kelet-európai EU-tagállamokból érkező sok munkavállaló szerinte a helybéliek elől veszi el a munkalehetőségeket.

A végig indulatoktól fűtött személyes szóváltás után Brown beszállt szolgálati Jaguarjába – elfelejtve, hogy még mindig a zakójára van erősítve a Sky News hírtelevízió bekapcsolt mikrofonja, azt mondta: “Ez egy katasztrófa … nem lett volna szabad összeengedni velem azt a nőt … ez egy korlátolt asszony, és még azt mondja, hogy Labour(-szavazó) volt … nevetséges”.

Az ügyből azonnal országos botrány lett, amely az első politikai kommentárok szerint súlyos következményekkel járhat a Munkáspárt egyébként is mélyponton lévő támogatottságára a jövő csütörtöki választások hajrájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik