Nagyvilág

15 ezer euróért adtak el egy lányt Berlinben

Pontosan 15.500 euróért kelt egy 14 éves kurd lány Berlin szívében. A hír megrázta a német fővárost, és a berlini szenátusban is sokkot okozott.

A Bild am Sonntag című vasárnapi lap cikke szerint a megdöbbentő adásvételre még tavaly novemberben került sor Berlin egyik központi kerületében, Kreuzbergben élő két kurd család között. A 14 éves Jasmin és a 19 éves Karmuran között valóban szerelem szövődött, a kezdeti “love-sztori” mára azonban gyűlöletbe torkollott.

A török származású kurd fiú családja tavaly ősszel 15.500 eurót (4,1 millió forint) fizetett a szíriai kurd Jasmin szüleinek, hogy Karmuran megkaphassa szíve választottját. A szülők kezdetben többre taksálták lányukat, és az összegnek háromszorosát kérték, de a jövendő anyós és após ennyit nem volt hajlandó áldozni. A lány családja végül beérte a 15.500 eurós ajánlattal, az adásvételt pedig egy helyi – szintén kurd – jegyző hitelesítette. Ezután már – legalábbis az iszlám jog alapján – létrejöhetett a frigy, amelyet a berlini Kurdisztáni Iszlám Szövetség hitelesített.

A fiatalok házassága azonban néhány hónap után zátonyra futott, Karmuran időnként agyba-főbe verte cseperedő feleségét, aki – héthónapos terhesen – visszamenekült családjához. A szülők természetesen visszafogadták, hisz – mint a sajtónak elmondták – már a láttára is szinte meghasadt a szívük. Csakhogy ebbe Karmuran szülei nem nyugodtak bele, és a Bild am Sonntag beszámolója szerint most visszakövetelik pénzüket. Olyannyira, hogy erőszakkal fenyegették meg a feleség családját, ha az összeget nem fizeti vissza. Jasmint azonban már nem, csak a pénzt követelik.

Az ügy a berlini szenátust is megrázta, és a honatyák utasították a kreuzbergi ügyészséget: haladéktalanul kezdjen vizsgálatot. Az újság szerint a rendkívüli botránynak csakis vesztese lehet, és valószínű, hogy a két családfő börtön nélkül aligha ússza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik