Külföld

Szülők vertek meg egy szlovák tanítót

admin
admin

2010. 04. 24. 15:55

Megvertek egy tanítót roma szülők a szepességi Szepesolasziban (Spisské Vlachy) - jelentette a TA3 szlovák hírtelevízió szombaton.

A TA3 szerint az incidens pénteken történt. A szepesolaszi általános iskolában két nyolcadikos tanuló, egy lány és egy fiú kezdett dulakodni, egy pedagógus pedig szétválasztotta őket. Erre az egyik gyerek mobiltelefonon felhívta a szüleit, akik pillanatokon belül az iskolában termettek, s ott nekiestek az első útjukba kerülő pedagógusnak – nem is annak, aki a tanulók viszálykodásába közbeavatkozott. A TA3 riportere igyekezett megszólítani az egyik szülőt, de nem volt hajlandó nyilatkozni, csak annyit mondott, hogy semmiről sem tud.

A tanítóverés azonnal nagy visszhangot váltott ki Szlovákiában.
Ján Mikolaj oktatási miniszter nyilatkozatban ítélte el a Szepesolasziban történteket, s reményét fejezte ki, hogy a büntetőjogi szervek mielőbb felderítik ennek a megbocsáthatatlan tettnek a hátterét – áll a tárca szombati közleményében. A minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy a pedagógusok egy közelmúltban történt törvénymódosítás értelmében védett személyeknek minősülnek, tehát az ellenük elkövetett bűncselekményeket szigorúbban büntetik. Mikolaj felszólította Dusan Caplovic kisebbségügyi kormányfő-helyettest és Robert Kalinák belügyminisztert, tegyenek meg mindent az ügy alapos kivizsgálása érdekében.

Caplovic ugyancsak felháborítónak tartja, hogy feldühödött szülők megverték a tanítónőt. “Az ilyesmi elfogadhatatlan, és ezt senki sem engedheti meg magának” – tolmácsolta Caplovic álláspontját szóvivője.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.