Nagyvilág

Medvegyev beszólt George W. Bush-nak?

Dimitrij Medvegyev orosz államfő vélhetően George W. Bush volt amerikai elnök szellemi képességeire tett megjegyzést az ABC hírcsatornának adott interjújában - írja a Kitekintő.hu.

„Obama gondolkodik, mielőtt beszél. Nem úgy, mint egyesek.” – nyilatkozta Dimitrij Medvegyev orosz elnök az ABC hírtelevízió „Good Morning America” című műsorának adott interjújában. Mikor a műsorvezető arra kérte, hogy ezt fejtse ki bővebben, az orosz elnök nevetve úgy válaszolt: „Nyilván egy konkrét személyre gondoltam, de nem akarok senkit megsérteni.” Az orosz államfő megjegyzését az amerikai sajtóban sokan úgy értelmezték, hogy az a bizonyos személy George W. Bush.

Dimitrij Medvegyev viszont végig rendkívül jó véleménnyel volt Barack Obamáról az interjú alatt. Kiemelte, hogy az amerikai elnök mindig figyel tárgyalópartnerére, és felkészültségét is dicsérte. Összességében Medvegyev úgy jellemezte Obamát: „Egyszerűen egy kellemes személyiség, akivel jól lehet együttműködni.”

George W. Bush hivatali ideje alatt többször találkozott
Medvegyevvel, akkor a volt amerikai elnök röviden úgy jellemezte kollégáját: „Jól vág az esze”. Bush egy másik alkalommal Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz miniszterelnökről is nyilatkozott, róla azt mondta: „A szemébe néztem, és beleláttam a lelkébe”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik