Nagyvilág

Halálra ítélték a kisiskolások késelőjét Kínában

Halálos ítéletet szabtak ki csütörtökön arra a kelet-kínai volt körzeti orvosra, aki a múlt hónapban nyolc iskolás gyereket késelt halálra Fucsien (Fujian) tartományban - jelentette a Hszinhua hírügynökség csütörtökön.

Cseng Min-seng (Zheng Minsheng), a “nanpingi késelő”, a helyi általános iskola kapuja előtt követte el tettét március 23-án. A bíróság biztonsági kamerák összesen 15 felvételét nézte meg – összesen 55 másodperc terjedelemben – amelyeken látható volt, amint Cseng az iskola épületéhez érve halálra szurkálja a várakozó gyerekeket. A bizonyítékok között volt a kés és a tettes véres ruházata.

“Vállalom a felelősséget a tettemért” – idézte a hivatalos média a vádlottat. A 41 éves Cseng a bíróság előtt többször is elmondta, hogy érzelmi válságba került egy lány miatt, aki szakított vele, és akinek tehetős családja méltatlanul bánt vele. Úgy érezte, nincs értelme az életének, és ez indította a rémtett elkövetésére.

Az ügyész általánosabb megfogalmazása szerint az áll Cseng lelki állapotának, illetve a bűncselekménynek a hátterében, hogy a nőtlen férfinak nem volt sikere a nőknél és a munkájában. A rendőrség szerint az elítéltet nem kezelték korábban idegbetegséggel. A csütörtök reggel 8 órakor kezdődött bírósági tárgyalás mintegy négy órán át tartott.

A nyolc halott gyermek mellett öt sebesült áldozata is volt a támadásnak, közülük négyen már kikerültek az intenzív ellátásból, rehabilitációs kezelésben részesülnek. Egyiküket még mindig megfigyelés alatt tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik