Nagyvilág

Régiós vezetőkkel találkozhat Obama Prágában

Nem kizárt, hogy Barack Obama amerikai államfő az eredetileg tervezettnél valamivel hosszabb időt tölt Prágában, s közép-európai országok vezetőivel is találkozik - közölte a CTK hírügynökség.

“Arról van szó, hogy Obama egy éjszakát is Prágában töltene. Egyelőre nem tudni, hogy a START-szerződés aláírása előtt vagy utána” – értesült a Mladá Fronta Dnes című napilap. Az új START-szerződést Obama és Dmitrij Medvegyev orosz elnök április 8-án írja alá Prágában.

Roman Prorok cseh kormányszóvivő az értesülést nem erősítette meg, de nem is cáfolta “Az amerikai elnök prágai programját még csak most állítják össze” – jelentette ki.

A diplomáciai források szerint Obama a találkozón biztosítaná a közép-európai vezetőket arról, hogy az amerikai-orosz kapcsolatok javulása nem történik a közép-európai országok kárára.

Nincs döntés még arról sem, hogy a Prágai Vár melyik dísztermében fogják aláírni a dokumentumot. “A dolgok csak a jövő hét elején lesznek világosak” – közölte Radim Ochvat, Václav Klaus cseh államfő szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik