Nagyvilág

Metrórobbantás: Clinton is felszólalt

Miután hétfő reggel két pokolgép robbant két moszkvai metróállomáson, és a merénylet 38 halálos áldozatot szedett, a G8-ak és Hilary Clinton is felszólalt az eset kapcsán.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint nem zárható ki, hogy a hétfői moszkvai metrórobbantásokat külföldiek támogatták. “Semmit nem lehet kizárni. Mindnyájan tudjuk, hogy Afganisztán és Pakisztán határán létezik egy úgynevezett “senki földje”, ahová a terrorista alvilág befészkelte magát” – mondta.

“Ott gondolnak ki számos, nemcsak Afganisztánban és közeli államokban, hanem Közép-Ázsiában elkövetni tervezett terrorcselekményt, és ezek az utak időnként a Kaukázusba is elvezetnek” – tette hozzá.

Míg a hét fejlett ipari országot és Oroszországot tömörítő G8 külügyminiszterei kétnapos tanácskozásuk megnyitóján “határozottan elítélték” a történteket, addig az amerikai külügyminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy “a terrorista mozgalmak kapcsolatban állnak egymással és közös ellenségeink”.

“Akár a moszkvai metróban, a londoni földalattin, egy madridi vonaton
vagy egy New York-i irodaházban lépnek fel, ugyanazzal az ellenséggel
van dolgunk” – jegyezte meg Hillary Clinton a CTV kanadai televíziónak adott
interjúban, amelyben nem nevezte meg konkrétan a moszkvai esetet, csak azt, hogy “Moszkvának hosszú évek óta gondjai vannak
Csecsenfölddel és az Oroszországi Föderáció más területeivel”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik