Külföld

Berlusconi könyvvel rukkol elő

admin
admin

2010. 03. 20. 07:42

Könyv jelent meg azokból a hisztérikus és könnyes üzenetekből, amelyekkel kitartásra bíztatták hívei Silvio Berlusconi olasz miniszterelnököt tavaly, miután egy férfi súlyos tárggyal megsebesítette.

A Berlusconi tulajdonában lévő Mondadori kiadó a tartományi választások közeledtével, a kiéleződő politikai küzdelemre való tekintettel publikálhattat most a kötetetet, ami “A szeretet mindig legyőzi az irigységet és a gyűlöletet” címet viseli.

A benne szereplő üzeneteket akkor küldték Berlusconinak, amikor egy nyilvános rendezvényen, a milánói dóm kisméretű kőmásolatával dobták meg és eltört az orra. A hangulati skála a kihívótól – “Mutassa meg nekik, hogy elpusztíthatatlan!” – a kétségbeesetten szentimentálison át – “Könyörgünk, ne adja fel és ha lehet, klónozza magát!” – a szinte hisztérikus megfogalmazásokig terjed.

“Amikor a feleségem meglátta, hogy Önt elborítja a vér, a haját tépte és zokogva sikoltozta: Szűzanya, mentsd meg Silviót!” – írta Carlo, majd így folytatta: “Miniszterelnök Úr, egy szakadék szélén állunk, csak Ön menthet meg bennünket és csak Ön biztosíthatja a jövőt unokáinknak. Imádkoztunk Önért és minden nap imádkozni fogunk ezután is.”

Akadt olyan is, aki sírt, amikor meglátta, mi történt: “Úgy éreztem, mintha saját nagyapámat találták volna el. Ha Ön nem lenne, elhagynám Olaszországot.”

Mivel a könyv akkor kerül forgalomba, amikor Berlusconi megpróbálja mozgósítani táborát a március 28-29-i tartományi választásokra, a baloldalinak tekintett La Repubblica “választási fogásnak” minősítette az üzenetgyűjteményt, és gúnyosan “Silvio Ceausescu kis fehér könyvének” nevezte a kiadványt. Ezzel egyszerre utalt a Mao-idézetek “kis piros könyvecskéjére” illetve a romániai Ceausescu-rezsim személyi kultuszára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.