Nagyvilág

Maffiafőnököstül kaptak el 19 szicíliait

A szicíliai maffia, a Cosa Nostra 19 tagját vette őrizetbe az olasz rendőrség Trapani városában tartott razziákon.

Közel 200 rendőr kergette a maffiózókat tavaly június óta, amikor megkezdték a razziasorozatot, ami a 16 éve körözött vezér, Messina Denaro letartóztatására irányult. Feltehetően őt is őrizetbe vették és köztük a fivérét, Salvatorét is.

Roberto Maroni olasz belügyminiszter nagyra értékelte a hétfői rendőrségi akciót, s azt mondta, hogy Denaro körül szorul a hurok.

Maffiafőnököstül kaptak el 19 szicíliait 1

Matteo Messina Denaro – akit Playboy Boss-nak “becéznek”, mert szereti a luxusautókat, az aranyórákat és szoknyabolond – állítólag 2006. után vette át a Cosa Nostra vezetését, miután letartóztatták Bernardo Provenzano maffiavezért.Az ötvenes éveiben járó “keresztapát” közel ötven ember meggyilkolásával vádolják.

Az olasz hatóságok az utóbbi két évben több csapást mértek a Cosa Nostrára, lefejezték a maffiát, amely – szakértők szerint – válságba került, mivel a régi vezetői gárda letartóztatása után nincs a szervezetnek karizmatikus vezetője. Denaro a szicíliai maffia új generációjához tartozik, s gyakorta az a vád éri, hogy túl kegyetlen, és nem tartja tiszteletben a bűnszövetkezet becsületkódexét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik