Nagyvilág

Jégen sodródó horgászokat menetenek

Tizenegy orosz lékhorgászt sikerült kimenteni reggelre egy sodródó jégtábláról az Ohotszki-tengeren, Szahalin partjainál, de társaik után még folytatódik a kutatás.

15 horgász került bajba szombat délelőtt, mert a figyelmeztetések ellenére a veszélyes, töredezett parti jégre merészkedtek, és a jégtábláik 4 kilométerre kisodródtak a parttól.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának képviselői arról számoltak be, hogy a mentőalakulatok a halászokkal együtt tovább kutatnak a túl merész lékhorgászok után, de a felderítést nehezíti, hogy viharos erejű a szél és háborog a tenger, sűrűn esik a hó. A rossz idő miatt helikoptereket sem tudtak eddig bevetni, így a horgászokat csónakkal hozták partra.

A lékhorgászat Oroszország európai részén is rendkívül népszerű, annak ellenére, hogy például szombaton csaknem 200 pecást ejtett csapdába a megolvadt jég.

A tavaszi olvadás jeleire vonatkozó figyelmeztetések és az egyértelmű tilalom ellenére túl messzire mentek és egy gépkocsi alatt beszakadt a jég, ami elvágta őket a parttól.

A gépkocsi utasainak, két férfinak sikerült idejében kiszabadulniuk a süllyedő autójukból, és egy légpárnás jármű sietett segítségükre. A horgászokat végül kerülő úton sikerült kivezetni a partra a mentőjármű segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik