Nagyvilág

Robbanások és tűzharc Afganisztánban

Több tucat embert ölt meg négy öngyilkos merénylő, hogy aztán fegyverek támadók nyissanak tüzet.

Legkevesebb 27 rendőr és civil halt meg abban a négyes öngyilkos merényletben, amelyet a dél-afganisztáni Kandahár városában követtek el szombat este – közölte a város központi kórházának vezetője.

A detonációkat követően tűzharc bontakozott ki a kandahári rendőrök és a fegyveres támadók között. Az összehangolt támadásnak több mint ötven sebesültje van.

Helyi tisztségviselők szerint négy öngyilkos terrorista csapott le a város különböző pontjain. Ahmad Vali Karzai, a tartományi tanács elnöke, Hamid Karzai féltestvére azt nyilatkozta, hogy a támadás fő célpontja a város börtöne volt a tálibok legfőbb hátországának számító Kandahár tartomány központjában.

Kandahárt a NATO-erők még az idén teljesen az afgán kormány ellenőrzése alá szeretnék helyezni.

Mint Mohammad Sad Faruki, a tartományi rendőrparancsnok helyettese elmondta, a másik három robbantás egy szállodánál, egy mecsetnél és a belváros egyik kereszteződésében történt. A város polgármestere, Gulam Hamidi közlése szerint több ház is összeomlott, s a helyszínre munkagépeket küldtek, hogy a romok alól kiszabadítsák az esetleges áldozatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik