Nagyvilág

Sok halott a pakisztáni öngyilkos merényletekben

Legkevesebb 39-en meghaltak és 95-en megsebesültek pénteken a kelet-pakisztáni Lahorban történt kettős öngyilkos merényletben - közölte egy pakisztáni rendőrségi vezető.

Tárik Szalím Dogar, Pandzsáb tartomány rendőrfőnöke szerint a robbantások célpontja egy katonai konvoj volt. Az első hírek úgy szóltak, hogy a kettős merénylet egy számos biztonsági hivatal szomszédságában lévő piacon történt. A sebesültek között katonák és rendőrök is vannak.

Ezen a héten ez már a második terrorcselekmény a városban. A hétfői támadásban a merénylő a maga vezette és robbanószerrel megrakott gépkocsival nekihajtott egy rendőrségi épületnek, tizenhárman meghaltak. A merénylet végrehajtását az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló Pakisztáni Tálibok Mozgalma (PTT), a legnagyobb lázadószervezet vállalta magára. Most még senki sem jelentkezett elkövetőként, bár a hatóságok azt gyanítják, hogy ezúttal is a PTT lehetett.

Az Afganisztánnal határos pakisztáni törzsi területek a tálibok és az al-Kaida erődítményei. A pakisztáni tálibok és az al-Kaida két és fél év alatt több mint 3 ezer emberéletet követelő támadásokat és merényleteket hajtottak végre Pakisztán-szerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik