Nagyvilág

A melegházasság legalizálása élénkíti a gazdaságot

Évi egymilliárd dollárral növelné az amerikai költségvetés bevételeit a melegek házasságának az egész országra kiterjedő engedélyezése - írja a Washington Post csütörtöki számában.

Az amerikai Williams Institute kutatása állítja, hogy Washington városa gazdasági szempontból jól jár a homoszexuálisok egybekelésének lehetővé tételével – adja hírül a washingtoni napilap. A melegházasságok akár 700 új munkahelyet teremthetnek, és három év alatt összesen 52 millió dollárral élénkítik az egyneműek hazasságát a múlt héten legaliázó főváros gazdaságát.

Az amerikai melegek – hasonlóan a heteroszexuális párokhoz – szívesen költenek kisebb vagyonokat az esküvőre – írja a globusz.net a Washington Post cikkét idézve. A melegek esküvőinek összköltsége átlagosan 10-20 ezer dollárra rúg. A The Washington Post emlékeztet rá, hogy a Forbes becslése szerint az azonos neműek esküvői évi 17 milliárd dolláros piacot jelenthetnek. A kongresszus 2004-es jelentése szerint évi egymilliárd dollárral növelné az amerikai költségvetés bevételeit a melegek házasságának az egész országra kiterjedő engedélyezése.

A piac már felismerte az igényeket, és a szemfüles vállalkozók kifejezetten a meleg pároknak szóló ajánlatokkal igyekeznek növelni a gazdasági válság miatt megcsappant forgalmukat. Léteznek már az azonos nemű jegyesekre specializálódott ékszerboltok, és van olyan üzlet is, ahol a meleg párok jelentős kedvezményekben részesülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik