Nagyvilág

Kézzel fegyelmezett az olasz védelmi miniszter

Kamerák kereszttüzében saját kezűleg lökött vissza a székébe Ignazio La Russa olasz védelmi miniszter egy újságírót, amikor az szerdán Rómában bekiabálásaival harmadszor szakította félbe meg Silvio Berlusconi miniszterelnök sajtóértekezletét.

Rocco Carlomagno a legnagyobb itáliai kormánypárt, a Szabadság Népe (Pdl) római székházában tartott sajtóértekezleten a kérdezés sorrendjét felrúgva, bekiabálva próbált meg kérdést feltenni Berlusconinak az olasz polgári védelem parancsnoka, Guido Bertolaso ellen folyó korrupciós eljárással kapcsolatban.

A láthatóan ideges kormányfő a pódiumról többször is megpróbálta türelemre inteni az újságírót, s felszólította, hogy ne zavarja a kollégái munkáját. Az egyre inkább elharapózó fejetlenség közepette a kormányfő “provokátornak” és “bugrisnak” titulálta Carlomagnót, majd a bekiabálóhoz odalépő La Russa, aki egyben a Cdl koordinátora, rászólt a renitens újságíróra:”Viselkedj, te fajankó!”

Amikor Bertolasóval kapcsolatos bekiabálásával Carlomagno másodszor is káoszba fojtotta a sajtótájékoztatót, Berlusconi megkérdezte a nevét, majd így szólt: “Ha így folytatja, Bertolaso úr beperelheti önt. Szégyellje magát!”

A sajtóértekezlet végén az újságíró ismét próbálkozott, amire a kormányfő a kitört hangzavarban azt mondta, hogy a bekiabáló nemcsak “közönséges”, de “nevetséges” is. Berlusconi szerint a kérdező azzal, hogy nem egy baloldali vezető sajtóértekezletét zavarta meg, saját demokrácia- és liberalizmusellenességét leplezte le.

Ignazio La Russa, aki a megzavart esemény során többször is odalépett az utolsó sorból kiabáló férfihoz, végül a gallérjánál fogva lökte vissza a székébe a kérdezőt.
Rocco Carlomagno, aki a maga részéről “fasiszta verőembernek” nevezte a minisztert, perrel fenyegetőzött La Russa “támadása” miatt.

A sajtóértekezletről készült videófelvételből egyébként kiderül, hogy a védelmi miniszter többször is megakadályozta, hogy a rendzavarót a biztonsági emberek eltávolítsák a teremből.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik