Nagyvilág

Részegekre figyelmeztető jelzőtáblák Erdélyben

Egy földön tápászkodó ember, üveggel a kezében - ezt az érdekes figurát láthatják egy nem szokványos közúti jelzőtáblán azok a gépkocsivezetők, akik az erdélyi Arad megyei Pécska (Pecica) városon hajtanak keresztül.

A tábla arra figyelmezteti az autósokat, hogy éppen egy kocsma közelében haladnak el, ezért nagy a veszélye annak, hogy ittas ember kerül az útra váratlanul. Antal Péter, a város polgármestere a sajtónak elmondta, hogy a román-magyar határ mentén fekvő kisvárosban korábban több olyan baleset is történt, amelyeknek áldozatai ittas emberek voltak.

Az elöljáró ilyen táblákat először egy németországi kisvárosban látott, és nagyon hasznosnak tartja azokat. Antal bízik abban, hogy a következő időszakban csökkeni fog az ittas embereket érintő közúti balesetek száma az erdélyi településen. Örömmel nyugtázta, hogy amióta kihelyezték a jelzőket Pécska forgalmasabb kiskocsmái körül, nem ütött el autó “pityókás” embert.

A polgármester maga is vezet gépkocsit, és elmondása szerint ő is óvatosabban hajt, amikor észrevesz egy ilyen jelzőtáblát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik