Külföld

Áprilisra napolták Berlusconi perét

admin
admin

2010. 03. 08. 13:51

A Silvio Berlusconi olasz kormányfő elleni büntetőper hétfőn Milánóban folytatódott, de néhány óra múlva elnapolták, miután Berlusconi elfoglaltságára hivatkozva a hétfői tárgyaláson sem jelent meg.

A törvényszéki elnök döntése értelmében a per április 12-én folytatódik. Berlusconi ügyvédje közölte, a kormányfő ezen a napon sem jelenik meg a tárgyaláson, mert Washingtonban találkozója lesz Barack Obama elnökkel. A bíró ennek ellenére nem volt hajlandó más időpontra napolni el a tárgyalást.

A vád gyanúja szerint a kormányfő cége, a Mediaset az 1994-1999 közötti időszakban amerikai filmek forgalmazási jogának a megvásárlásakor a vételárat meghaladó költségekről tett nyilatkozatot, és így Olaszországban jóval kevesebb adót fizetett be, mint amennyire kötelezett lett volna. Az ügyben vádlottként szerepel Fedele Confalonieri, a médiabirodalom elnöke is.

Berlusconi ellen egy másik per is folyamatban van Milánóban. A milánói ügyészség azzal vádolja a kormányfőt, hogy 1997-ben 600 ezer dollárt fizetett ki David Mills brit ügyvédnek, aki ennek fejében hamis tanúvallomást tett a Berlusconi birtokában lévő Mediaset vállalkozás elleni üzleti perben. Millst tavaly négy és fél év szabadságvesztéssel, valamint pénzbírsággal sújtották, aki megfellebbezte az ítéletet.

Az olasz bűnügyi igazságszolgáltatás legmagasabb szintje, a semmitőszék két hete elévülés miatt megszüntette a brit ügyvéd elleni pert.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.