Nagyvilág

A menedékkérelem elutasítása miatt lettek öngyilkosok

Három ember ugrott ki egy harmincemeletes toronyházból a skóciai Glasgow-ban vasárnap – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a házban lakók elmondása alapján feltehetően hármas öngyilkosság történt.

A három – valószínűleg koszovói – áldozat a feltevések szerint azért vetett véget az életének, mert elutasították a menedékkérelmüket, és hamarosan hazatoloncolták volna őket.

A két férfi és egy nő holttestét a legnagyobb skót városban álló toronyház lábánál találták meg, a feltevések szerint a 15. emeletről ugrottak ki. Bár a hatóságok egyelőre nem erősítették meg az áldozatok állampolgárságát, a ház egyik lakója, Elaine Sandford szerint mindannyian koszovóiak voltak, akikre az országból való kiutasítás várt. “Azt hiszem, bedobtak nekik az ajtón egy levelet, hogy visszajönnek értük” – tette hozzá a szomszéd. A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy tart a vizsgálat az ügyben, amelynek része az is, hogy megállapítsák az áldozatok nemzetiségét.

A ház, amelyben a hármas öngyilkosság történt, egykor Európa legmagasabb épületének számított, mostanra azonban már bontásra van ítélve. A lakások egy része jelenleg üresen áll, míg a többiben jellemzően Afrikából, Ázsiából, Irakból, Iránból és Koszovóból érkezett menedékkérők élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik